Εμείς

l1Θεωρώντας  πως η μουσική όπως και η κάθε τέχνη είναι έκφραση που θα πρέπει να ρέει από τον δημιουργό προς το κοινό όσο το δυνατό πιο ελεύθερα,αποφασίσαμε να χτίσουμε  με αρκετό ενθουσιασμό το Art of planet.
Και εδώ μπαίνει το βασικό ερώτημα.Τι είναι όμως το Art of Planet; Μια ακόμα δισκογραφική εταιρία , διανομές μουσικής, promoter ;;;
Όλα μαζί ή τίποτα από όλα αυτά;
Αν θεωρήσουμε βασικό στοιχείο την μένουμε μακρυά από  διαφημίσεις,χορηγούς -σπόνσορες,κέρδος και οτιδήποτε «εμπορευματοποιημένο» ,τότε προφανώς και δεν είμαστε τίποτα από τα παραπάνω βάση της έννοια που έχει επικρατήσει για αυτές τις δραστηριότητες. Μουσική και τέχνη για όλους έξω από την βιομηχανία του θεάματος,του χρήματος και των γνωριμιών.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια , ο σκοπός μας είναι απλός…
Η Art of Planet υποστηρίζει και βοηθά με τα διαθέσιμα μέσα της τις  DIY και χαμηλού κόστους  καλλιτεχνικές παραγωγές που σχετίζονται κυρίως με τη μουσική άλλα και το βίντεο.
Είναι μια  εικονική μουσική ετικέτα με έδρα το ψηφιακό κόσμο που δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει όσο μπορεί στην αυτοδιοργάνωση της  πραγματικής ανεξάρτητης μουσικής και καλλιτεχνικής σκηνής.

Να υποστηρίξει με εναλλακτικούς τρόπους στην υλοποίηση μιας παραγωγής, στην προώθηση και τη διανομής της. Αναλαμβάνει επίσης έτοιμες παραγωγές ,εφ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, για προώθηση και διανομή κάτω από τη σκέπη της και το δίκτυο της.
Με την «υπογραφή» σου , συμμετέχεις εφ όσον επιθυμείς σε μια ηλεκτρονική κοινότητα αλληλοβοήθειας οπού μέσω ανακοινώσεων καλλιτέχνες  δύναται να ζητήσουν/προσφέρουν βοήθεια,τεχνογνωσία,υλικό και οτιδήποτε

Χωρίς χρήματα,χωρίς υποχρεώσεις,χωρίς όρους.


Μάθε τα  πάντα για εμάς  μέσα από 10 ερωτήσεις

1 - Σχετικά με την λειτουργία του Art of Planet

Τι είστε και τι μπορείτε να προσφέρετε;

Το Art of Planet είναι μια ανεξάρτητη μουσική ετικέτα που υποστηρίζει τις  DIY και χαμηλού κόστους  καλλιτεχνικές παραγωγές που σχετίζονται κυρίως με τη μουσική άλλα και το βίντεο..
Βοηθά με τα μέσα που διαχειρίζεται στην υλοποίηση μιας παραγωγής, στην προώθηση και τη διανομής της.
Αναλαμβάνει επίσης έτοιμες παραγωγές για προώθηση και διανομή κάτω από τη σκέπη της και το δίκτυο της.

Τι είναι το δίκτυό σας ;

Το δίκτυο αποτελεί κάποιες ενέργειες που έχει κάνει η Art of Planet για προβάλει τις δραστηριότητα της και μαζί όσους καλλιτέχνες σχετίζονται ,
όπως λογαριασμοί που αφορούν δισκογραφικές και διανομείς σε μουσικά sites.
Επίσης επαφές με ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, social media, διανομές, φανζίν που ανήκουν στο ανεξάρτητο μουσικό χώρο που συνεργάζονται μαζί μας.

Τι κοστίζει η συμμετοχή στις υπηρεσίες σας;

Τίποτα… Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό αντάλλαγμα.
Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συνεργάτης μας,αρκεί να  ακολουθήσει τις  λιγοστές και εύκολες προϋποθέσεις .
Στηριζόμαστε στην κατανόηση την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια όπου χρειαστεί.

Υπάρχουν κάποιες ευθύνες,υποχρεώσεις ή όροι μεταξύ μας;

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση μεταξύ μας. Όπως διάβασες παραπάνω δεν υπάρχουν ούτε όροι πάρα μόνο προϋποθέσεις.
Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψεις τη συνεργασία,αρκεί να μας ενημερώσεις για να διαγράψουμε εμείς τα links το ίδιο και εσύ.
Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε την δουλειά σου και δεν μας θεωρείς υπεύθυνους αν δεν τα καταφέρουμε καλή προώθηση ή κατά την γνώμη σου «ζημιωθεί» η μουσική σου με οποιοδήποτε τρόπο. Από μέρους μας και εμείς δεν σε θεωρούμε υπεύθυνο στην περίπτωση που κατά τη γνώμη μας ζημιωθεί το «όνομά μας» από οποιαδήποτε κακή χρήση.
Τα πράγματα είναι απλά. Δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και καλής θέλησης δίχως συμφέροντα και χρηματικές συναλλαγές.

2 - Προϋποθέσεις συνεργασίας με μουσικούς και καλλιτέχνες

Είμαι μουσικός ή μπάντα. Πως μπορώ να συνεργαστώ;

Αν πληρείς τις προϋποθέσεις που  διάβασες στην προηγούμενη ενότητα, τότε είναι πολύ εύκολο να συνεργαστούμε…
Θα συμπληρώσεις την φόρμα με τα στοιχεία σου που θα βρεις εδώ (κλικ) , συμπληρωνοντας τα στοιχεία και τα λινκς στην περίπτωση που έχεις ανεβάσει κάπου δημόσια τη μουσική σου.
Αν δεν τα έχεις κάνει αυτά,διάβασε την επόμενη ερώτηση.

Έχω κυκλοφορήσει μουσική με άλλη εταιρία,μπορώ να συμμετάσχω;

Το Art of Planet δεν είναι αντίθετο στο να διανέμει και να προβάλει μουσικά έργα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει,ακόμα και αυτές να έχουν κάποιο συμβολικό,μικρό ή λογικό χρηματικό αντίτιμο.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να πρόκειται  γιαDIY ή αυτοχρηματοδοτούμενες παραγωγές  δίχως χορηγούς και κλειστά συμβόλαια από δισκογραφικές.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η ελεύθερη άδεια αναπαραγωγής/προβολής/διανομής  μουσικής (πχ creative commons),  ή χωρίς δέσμευση σε κάποιο φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

Τι ενέργειες πρέπει να κάνω πριν στείλω αίτηση συνεργασίας;

Δε σου ζητάμε τίποτα να έχεις κάνει, τα πάντα είναι προαιρετικά .Απο την άλλη αν δε έχεις κάνει τίποτα,δεν μπορείς και να παρουσιάσεις τη μουσική σου στο κόσμο.

Από μέρους μας διαθέτουμε λογαριασμούς ως Lebel σε διάφορα διεθνή website που καλλιτέχνες μπορούν να παρουσιάσουν τη μουσική τους.
Θα σου ζητήσουμε απλά να μας προσθέσεις ως συνεργαζόμενη Lebel στα άλμπουμ που συνεργαζόμαστε ώστε το λινκ να οδηγεί στην ανάλογη σελίδα μας.
Μέσα απο εκεί θα παρουσιάζεσαι και εσύ εκτός της δικής σου σελίδας.

Μαζί με τη φόρμα που θα συμπληρώσεις εδώ (κλικ) ,στείλε μας οπωσδήποτε και 1 ή 2  τραγούδια σου  σε μορφή .mp3 128bitrate που σχετίζονται με το άλμπουμ που συνεργαζόμαστε.
(αν συνεργαστούμε σε 2 πχ άλμπουμ, θα συμπληρώσεις τη φόρμα 2 φόρες ξεχωριστά)

Είναι σημαντικό να έχεις κάνει κάποιο από τα παρακάτω. Μπορείς να τα κάνεις όλα σταδιακά και να μας ενημερώνεις ώστε να τα προσθέτουμε στο δίκτυό μας.

BANDCAMP (www.bandcamp.com)
Αν δεν έχεις,φτιάξε ένα λογαριασμό ως μουσικός στο bandcamp.com και ανέβασε τα τραγούδια σου για ακρόαση, δωρεά ,πώληση ή δωρεάν κατέβασμα.
Το μόνο που σου ζητάμε είναι να μας στείλεις το λινκ που οδηγεί στα άλμπουμ ή στα τραγούδια σου.

LAST FM (www.last.fm)
Θα μας ικανοποιούσε να ανεβάζαμε εμείς για σένα μέσα από το Label account μας  το album που συνεργαζόμαστε ώστε να δημιουργηθεί σύνδεσμος προς την label
Απλα επικοινώνησε μαζί μας και στείλε μας τα τραγούδια (πχ rapidshare) Πρόσθεσε μας στους διαχειριστές της μπάντας  συμπληρόνοντας το email που θα σου δώσουμε.
Μετά το upload από εμάς στο Last.fm μπορείς να μας διαγράψεις απο διαχειριστές.

REVERBNATION (reverbnation.com)
Αν δεν έχεις,φτιάξε ένα λογαριασμό ως μπαντα στο reverbnation.com και ανέβασε τα τραγούδια σου για ακρόαση, πώληση ή δωρεάν κατέβασμα.
Στείλε μας το λίνκ της σελίδας σου και εμείς θα σου στείλουμε αίτημα  για να σε προσθέσουμε στην σελίδα  της Label μας. Αποδέξου το.

JAMENDO (www.jamendo.com)
Αν δεν έχεις,φτιάξε ένα λογαριασμό ως μουσικός στο jamendo.com και ανέβασε τα τραγούδια σου για ακρόαση και δωρεάν κατέβασμα
Το μόνο που σου ζητάμε και εδώ, είναι να μας στείλεις το λινκ που οδηγεί στα άλμπουμ ή στα τραγούδια σου.

ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Μπορείς να μας στείλεις λινκ άλλης υπηρεσίας που διανέμεις τη μουσικής σου και να μας προσθέσεις αν θες κάπου.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Η Art of Planet δεν είναι αντίθετη στο να «υπογράψει»,  μουσικά έργα ακόμα και αν αυτά εσείς δεν τα διανέμετε δωρεάν, αρκεί το χρηματικό αντίτιμο πώλησης να αφορά ένα λογικό ποσό ή μια δωρεά στον καλλιτέχνη ή ένα συμβολικό αντίτιμο.

Αν είσαι μουσικός ή μπάντα και πρόκειται για νέα παραγωγή που δεν έχει κυκλοφορήσει από κάποια εταιρία, τότε μπορούμε να «υπογράψουμε» το νέο σου έργο,αρκεί να συμφωνείς με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Το έργο σου να πρόκειται  για DIY ή αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή και να μην υπάρχουν χορηγοί.
Θα πρέπει η μουσική σου να έχει ελεύθερη από εσένα άδεια αναπαραγωγής/προβολής/διανομής  (πχ creative commons) ή απλά  να μην υπάρξει δέσμευση με κάποιο φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη περίπτωση που έχεις κυκλοφορήσει μουσικό έργο με κάποια εταιρία και θες να συνεργαστούμε στην διανομή και προβολή θα πρέπει τηρείς τις παρακάτω  σχετικές προϋποθέσεις:
Να πρόκειται  για αυτοχρηματοδοτούμενη ή DIY παραγωγή, δίχως χορηγούς ,χωρίς συμβόλαια-όρους από δισκογραφική ως προς την  διανομή και την εκμετάλλευση της μουσικής.
Θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα.
Απαραίτητη η ελεύθερη άδεια αναπαραγωγής/προβολής/διανομής   (πχ creative commons),  ή  απλά να μην υπάρχει δέσμευση σε κάποιο φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

Έστειλα την αίτηση, και μετά;

Όπως διευκρινίσαμε παραπάνω,όσον αφορά το οικονομικό δεν έχετε υποχρέωση.
Είμαστε πολύ ελαστικοί στις ψηφιακές υπογραφές μαζί σας.
Επειδή όμως πιστεύουμε το όλο εγχείρημα έχει να κάνει με την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, θα επιθυμούσαμε να βάζατε στην κυκλοφορία σας και στις παρουσιάσεις σας κάπου το logo ή το όνομά μας ως label. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να μας γνωρίσουν και να μεγαλώσει ο κύκλος της αλληλοβοήθειας.
Επίσης θα μας χαροποιούσε αν ποτέ χρειαστεί μέσα από ανακοίνωση κάποιο άλλο μέλος  μερική βοήθεια,τεχνογνωσία,υλικό που μπορείτε να παρέχετε να είστε δεκτικοί .

3 - Συνεργασία με το δίκτυο

Ποιος μπορεί να συναλλαγεί και να γίνει μελλος του δικτύου σας;

Οποιοσδήποτε έχει κάποιο μέσο που να μπορεί να προβάλει καλλιτέχνες που συνεργάζονται μαζί μας.
Για παράδειγμα, webradio, φανζίν, περιοδικό,ιστοσελίδα μουσικής,ιστοσελίδα διανομών,maliorders,ανάλογη σελίδα με την δική μας,promoters κλπ
Από μέρους μας θα προσφέρουμε backlink και static ή rotation banner στο χώρο μας και σε άλλους διαδικτυακούς μας συνεργάτες.
Αν ανήκετε σε κατηγορία μέσου που μπορούμε να συνεργαστούμε στο χώρο της δικτύωσης,με ανταλλαγή μουσικών δεδομένων,λινκς κλπ τότε συμπληρώστε αυτή τη φόρμα (κλικ)